Shanghai és Dubai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222743
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyesült Arab Emírségek, Kína
Város: Shanghai, Dubai

Szállás / program részletes leírása



A XXI. század két metropolisza

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: ... Shanghai (Kína)

Érkezés a délutáni órákban. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.



3. nap: Shanghai - Suzhou - mandarinkertek

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, útközben látogatás Luzhi vízi városban. Suzhou egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik "Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet meg is tekintünk, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.



4. nap: Jade Buddha templom - Shanghai óváros - Örömök kertje

Reggeli, majd majd a városnézés folytatása Shanghaiban: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.



5. nap: Nanjing Road - Bund - Shanghai Múzeum - Dubai (Egyesült Arab Emirátusok)
Reggeli, majd városnézés: Nanjing Road, Bund. Délután látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Vacsora egy városi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Dubaiba, mely az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb és második legnagyobb városa. A rövid idő alatt kőolajból meggazdagodott város ma a turisták egyik legkedveltebb célpontja. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



6. nap: Dubai - dhow túra

Érkezés Dubaiba a kora reggeli órákban. Reggeli. Délelőtt informális városnézés. Délután pihenés, egyéni bazárlátogatás. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorlás hajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.



7. nap: Dubai - városnézés

Reggeli, majd folytatjuk a városnézést Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Ezután a Pálmaszigeten láthatjuk Dubai új és modern részét, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Késő délután sivatagi jeep-szafari a homokdűnéken, BBQ vacsorával. Szállás Dubaiban.



8. nap: Abu Dhabi

Reggeli, majd egész nap szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad, majd folytatjuk a városnézést a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Délután visszautazás Dubaiba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Dubaiban.



9. nap: Dubai - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elrepülés Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a menetrendtől függően.







A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


- Suzhou mandarinkertek

- A Nagy Csatorna



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, hajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 165,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 165 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás