Norvégia varázslatos fjordvidéke - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2019.08.17-25.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 44456
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Dánia, Norvégia
Város: Alesund, Bergen, Koppenhága, Kristiansand, Stavanger

Szállás / program részletes leírása



Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Serenade of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

Serenade of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2012-ben teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
  • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Serenade of the Seas fedélzetén
  • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Programok:

augusztus 17., szombat
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Norwegian Airlines járataival, oslói átszállással (11:35-14:05, 16:50-18:00). Megérkezés után transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

augusztus 18., vasárnap
Délelőtt városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony. Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Serenade of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00-kor.

augusztus 19., hétfő
Tengeren.
 Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

augusztus 20., kedd
Stavanger, Norvégia (7:00 - 16:00)

A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

augusztus 21., szerda
Bergen, Norvégia (8:00 - 18:00)

A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

augusztus 22., csütörtök
Ǻlesund, Norvégia (8:00 - 20:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után busszal utazunk Norvégia egyik leglátványosabb panoráma útjához. Kanyonok, hajtűkanyarok, sebes folyású patakok, vízesések, hágók mellett vezet az út - lélegzetelállító panorámában lesz részünk. Felkeressük a hegyek között megbúvó Stordal település 18. században épült templomát, melyet a belső falak, az oszlopok és a mennyezet gazdag díszítése miatt "Rózsa templomnak" is neveznek. Következő megállónk a Gudbrandsjuvet szurdok, amelyet a benne haladó sebes patak ma is formál. Az 5 méter széles és 20-25 méter mély hasadék mentén kilátópontok találhatók, sőt hídon át is lehet kelni egyik oldalról a másikra. A fotószünet után folytatjuk az utat a Trollstiegen kilátóhoz, majd a Stigfossen vízesés felé, délután a Romdalsfjord mentén térünk vissza Ǻlesundbe.
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

augusztus 23., péntek
Tengeren.

augusztus 24., szombat
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 16:00)

Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, a viszonylag sok napsütésnek köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

augusztus 25., vasárnap
Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.

Helsingør és Roskilde - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Kirándulásunk első állomásaként a középkori Helsingørbe látogatunk, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg-kastélyt is. Délután a hangulatos kisváros, Roskilde felé vesszük az irányt. Felkeressük Észak-Európa legrégebbi, téglából épült katedrálisát, majd a Viking Hajómúzeumba látogatunk, ahol eredeti és rekonstruált hajók segítségével megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép szokásait.
Részvételi díj: 95 Euró/fő, helyben fizetendő.

Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Norwegian Airlines közvetlen járatával (19:15-21:00).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Norwegian Airlines járataival
- Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
- Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
- Reggeli a szállodában
- Hét éjszakás hajóút a Serenade of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
- Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
- Repülőtéri és kikötői transzferek
- Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
- Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő
- Kikötői illetékek: 95 000 Ft/fő
- Borravalók a hajóút során: 30 000 Ft/fő
- Foglalási díj
- Útlemondási biztosítás: Az út költségének 1,7%-a
- Fakultatív kirándulás Bergenben: 9 000 Ft /fő
- Fakultatív kirándulás Stavangerben: 19 000 Ft /fő

Helyszínen fizetendő:
- Fakultatív kirándulás Alesundben: 120 EUR /fő
- Fakultatív kirándulás Koppenhágából: 95 EUR /fő
 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás