Az Ararát és a Kaukázus árnyékában: Örményország - Grúzia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 79633
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország
Város: Baku, Dzoraget, Ecsmiadzin, Garni, Geghard, Gobustan, Gosavank, Jereván, Shamakhi, Sheki, Tbiliszi, Telavi

Szállás / program részletes leírása



Örményország - Grúzia

KÉNYELMES UTAZÁS, ÉJSZAKAI REPÜLÉS NÉLKÜL! AZ ARARÁT ÉS A KAUKÁZUS ÁRNYÉKÁBAN   2015.05.17.-05.25.   Most az eddigi szokásoktól eltérően a kelet felé tartó járatokon nem éjszaka utazunk! Kényelmesen érkezünk már első nap a tbiliszi szállodába, így a másnapi városnézésre sokkal jobban tudunk figyelni és nem hat olyan nagy mértékben szervezetünkre az időeltolódás sem. Hazaútban is kipihenten megyünk a repülőtérre és nem a hajnali indulásokra jellemző fáradtsággal utazunk! Kár lenne kihagyni ezt a programot, amely a Kaukázus legszebb részeire összpontosít!

 

Utazás: Bp. – Tbiliszi – Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson örmény és grúz autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák kétágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)

 

1. nap: Budapest – Isztambul – Tbiliszi
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállás után továbbutazás Tbiliszibe. Érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben. 

2. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Reggeli után egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros és színes homlokzatú házai, templomai, az erőd stb. mind elvarázsolják a turistákat. A Szentháromság székesegyház, vagy közismertebb nevén Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A botanikus kert, ahol több mint 3500 növényfaj található, minden évszakban látványos. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Nemzeti Múzeumban. Vacsora, szállás Tbilisziben.


3. nap: Grúz hadi út – Kaukázusi kirándulás 
Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén ANANURI épületegyüttese, amely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz lenyűgöző völgyek és erdős tájakon. Vacsora, szállás Tbilisziben.

 


4. nap: Mcheta – Uplisztszik 
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről vált híressé. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke, ahova a zarándokok ezrei jártak hosszú évszázadokon keresztül. UPLISZTSZIK barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, ahol lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templomot, színházat, boros pincét is láthatunk. Vacsora, szállás Tbilisziben.

 

5. nap: Tbiliszi – Hagpat kolostor – Szeván-tó – Jereván 
Reggeli után utazás az örmény határ irányába. Határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba, az „Örmény Svájcon” keresztül. HAGPAT kolostora nemcsak egyházi és szellemi központ volt, hanem felsőoktatási intézményként is elismerést vívott ki a XI. század elejétől. Rövid pihenő és fotószünet az Örményország gyöngyszemeként is ismert SZEVÁN-TÓ partján. Vacsora SZEVÁN-ban, szállás Jerevánban.

 


6. nap: Jereván
Délelőtt ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során megismerhetjük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Kék-Mecset, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből őriznek kéziratokat a több tízezer kódex mellett, de jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. A GARNI ERŐD területén áll az I. század második felében emelt pogány szentély. Befejezésként GEGHARD Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

 

7. nap: Ecsmiadzin – Zvartnoc
Látogatás az Örmény Állami Történeti Múzeumban, melynek különlegesen gazdag kiállítása szinte mindenkit elkápráztat. ECSMIADZIN Örményország ősi fővárosa, amelyet az örmény kultúra központjaként is említenek. Látogatás a világörökség részenként ismert székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült egy korábbi pogány szentély helyén. Útközben megálló Szt. Hripsime templománál. Visszaútban a fővárosba pihenő a világörökség részét képező ZVARTNOC templomromjainál. Ezt a műemléket eredetileg azért építették, hogy felülmúlja az Ecsmiadzin katedrálist, de a X. században egy földrengés áldozata lett. Programunkból nem maradhat ki a világhírű örmény konyak készítésének technológiája sem, így a nap vége felé kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy konyakgyárban.

 


8. nap: Jereván – Aparan – Tbiliszi 
JEREVÁN nevezetességei közül nem hagyható ki a híres Parajanov Múzeum sem! Ezt azonnal megértjük, ahogy átlépjük a békét, nyugalmat sugárzó ház küszöbét. A látogatás után irány az Aragac vidéke. A vulkanikus eredetű hegy 4.000 méter fölé nyúlik. A lejtőjén található APARAN városa, az egykori királyi székhely. Napjainkban az örmény ábécé betűiből készített park miatt tartanak rövid pihenőt a kirándulók. A pihenő után továbbutazás a grúz határra, majd grúz autóbusszal a fővárosba. Szállás Tbilisziben.

9. nap: Tbiliszi – Budapest 
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 


Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás 1,5%.         

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek: 
Örményország: 
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor
- Hagpat kolostor 
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy Budapest-Tbiliszi-Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. 
- transzfer,
- szállás
- félpanziós ellátás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- belépőjegyek árát,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- USD

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 498 utazás 331 879 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás