Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel (csoportos körutazás)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217689
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Albánia
Város: Tirana, Durres, Vlora, Saranda

Szállás / program részletes leírása



Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.

Program:

1. nap / június 23. / Tirana: Elutazás Tiranába menetrend szerint. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / június 24. / Durres: Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív). Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti. Szállás Durresben.

3. nap / június 25. / Vlora: Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is. Szállás Vlorában.

4. nap / június 26. / Vlora: Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal. Szállás Vlorában.

5. nap / június 27. / Saranda: Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése. Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap / június 28. / Saranda: Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.

7. nap / június 29. / Tirana: Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása. Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap / június 30. / Trirana: Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 732 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás