"KARIB-TENGER KALÓZAI", FELFEDEZŐK ÚTJÁN, KALANDOROK NYOMÁBAN...

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 176412
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Amerikai Virgin-szigetek, Antigua és Barbuda, Barbados, Puerto Rico, Saint Christopher és Nevis Államszövetség, Saint Lucia, Saint-Martin
Város: Bridgetown, Castries, Charlotte Amalie, Fort-de-France, Miami, San Juan, St. John`s

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Miami – Puerto Rico és Puerto Rico – Budapest útvonalon átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és hajóval.
Elhelyezés: 2 éjszaka középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós + WC-s szobáiban, továbbá 7 éjszaka hajón 2 ágyas, külső ablakos vagy balkonos kabinokban igény szerint.
Ellátás: a körutazáson reggeli, a hajón teljes ellátás meghatározott alkoholmentes italokkal

~ Program ~

1. nap: Budapest – Miami
Repülés Budapestről a reggeli órákban, átszállással MIAMI-ba. Érkezés után transzfer a Miami külvárosában lévő szállodába. Szállás.

2. nap: Miami – San Juan (Puerto Rico) 
Délelőtt panorámás autóbuszos városnézés MIAMI-ban: Art Deco negyed, Little Havanna, Coral Gables negyed stb. Délután repülés Puerto Ricoba, a Nagy-Antillák legkisebb szigetére, melyet 1493-ban fedezett fel Kolumbusz. Napjainkban az USA egyik társult állama és a térség „amerikai kirakata”. Szállás San Juanban.

3. nap: San Juan
Ismerkedés SAN JUAN-nal. A szigetlakók szerint országuk két részből áll: San Juan területéből és abból a részből, ami azon kívül van, azaz „Out on the Island”. Az óváros területén több mint 500 éve kezdődött el a taino indiánok beolvasztása a spanyol kultúra megszilárdításával. Látogatás a Bacardi gyárban, ahol nem csak megkóstolhatjuk, hanem vásárolhatunk is a világhírű rumból. Késő délután behajózás.

4. nap: Charlotte Amalie (St. Thomas)
Reggel kikötés St. Thomas fővárosában, Charlotte Amalie-ben. Az Amerikai VIRGIN-szigetek, egy szigetcsoport a Karib-tengeren, az Egyesült Államok külbirtoka. Az első európai Kolumbusz Kristóf volt, 1493-ban, második útján érkezett ide. Ismerkedés a kis szigettel, melynek legfőbb adottsága a gyönyörű tengerpartja, ami miatt évente több mint 2 millió turista keresi fel, igaz legtöbben csak 1-2 napra, mint ahogy most mi is tesszük. A kikötés után egyéni szabadidő vagy irodánk ajánlata közös programként egy szigetfelfedező kirándulás. A kb. 6 órás program során a St. Péter-hegyről élvezhetjük a csodálatos panorámát, a híres Magen’s Bay Beach-en strandolhatunk, valamint Charlotte Amelie-ben vásárlásra is marad idő. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Basseterre (St. Kitts)
Az elbűvölő ST. KITTS-re érkezünk. A Kis-Antillákhoz tartozó, eredetileg indiánok által lakott szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban. A sziget vulkanikus eredetű, melynek központi csúcsait trópusi esőerdők fedik. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a jellegzetes angol fővárost BASSETERRE-t, melynek középületei a gregoriánus és viktoriánus építészet stílusjegyeit őrzik, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt. Irodánk ajánlata közös programként: utazás panoráma vonattal és busszal a sziget körül, csodálatos hegyek, trópusi erdők és cukornádültetvények birodalmában. A kirándulás után szabadidő. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

6. nap: St. John’s (Antigua)
Reggel kikötés Antigua-n, SAINT JOHN’S-ban. Egykor angol gyarmat volt, a Kis-Antillák területéhez tartozik. Sokak szerint a Karib-térség szíve, itt lüktet legforróbban az élet, itt rendezik a legtüzesebb karneválokat. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt. Irodánk ajánlata közös programként: „Amazing Antigua”. A félnapos kirándulás során látogatás a híres angol gyarmati időszakban épült Nelson’s Dockyard területén, az angol haditengerészet karibi-térség fő támaszpontján és hajójavító üzemében. A zord sziklák felett magasló Shirley-hegyről pompás panoráma nyílik a kikötőre, valamint az Atlanti óceánra. A kirándulás után szabadidő. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

7. nap: Castries (St. Lucia)
Reggel kikötés Saint Lucia-n, CASTRIES-ben. Sokan szerint a Kis-Antillák legszebb szigete. Ki ne ismerné magazinok címlapjáról St. Lucia híres „pitonjait”? A kikötő a fővároshoz tartozik, amely nevét egy francia tábornagyról, Castries marsallról kapta. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt. Irodánk ajánlata közös programként: „Best Views of St. Lucia”, mely során láthatjuk a műemlékeket, a legfontosabb nevezetességeket, és élvezhetjük a trópusi táj szépségét. Utunk során elénk tárul a Karib-tenger és az Atlanti óceán lélegzetelállító panorámája! Pihenés és felfrissülés az „Esőerdő Kalandparkban”. A kirándulás után szabadidő. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

8. nap: Bridgetown (Barbados)
Reggel kikötés Barbados-on, BRIDGETOWN-ban. Sokan a „Kis-Antillák Angliájaként” tartják a területet, hiszen az angolok több mint három és fél évszázados uralmuk alatt igyekeztek saját képükre formálni a szigetlakók életét, szokásait. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt. Irodánk ajánlata közös programként: „Best of Barbados”. Utazás autóbusszal a „Virág erdőbe”, ahol trópusi virágfajokban gyönyörködhetünk. Továbbutazás a XIX. század elején épített Szt. János templomhoz, majd rövid pihenő egy kilátón, ahonnan a sziget keleti partvidékének panorámája tárul elénk. Barbados egyik szimbóluma az a híres oroszlán, amely Wilkinson kapitány emlékét őrzi. Végezetül ismerkedés Brigdetown nevezetességeivel. A kirándulás után szabadidő. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón.

9. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren
Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató és sportlétesítmények igénybe vétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésre, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program, pl. masszázs).

10. nap: San Juan / Puerto Rico
Kikötés Puerto Rico szigetén. Hazautazás miami és egy európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest 
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

Vízumok: 
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges!
ESTA engedély ára: 14,- USD
Ügyintézési díj (amennyiben irodánk végzi): 3.500,- Ft

A szigetekre magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

UNESCO Világörökség:
Santa Lucia: Piton-hegyek területe

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal,
- transzferek,
- 2 éjszaka szállás középkategóriás szállodában,
- a körutazás alatt reggeli,
- 7 éjszaka a hajón ablakos kabinban,
- a hajón teljes ellátás meghatározott alkoholmentes italokkal
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték, (változhat)
- kikötői illeték,
- vízumdíj,
- ESTA (egyénileg intézve 14 USD.)
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás 1,5%,
- kötelező szervízdíj / borravaló a hajó személyzete számára.

Helyszínen fizetendő:
- szervízdíj / borravaló: 20 USD.

 

Balkonos felár: 78.200,- Ft / fő

Egyágyas felár (2 éjszaka szállodában + 7 éjszaka a hajón):
296.500,- Ft (ablakos kabinban)
432.500,- Ft (balkonos kabinban)

Fakultatív programok részvételi díja (min. 20 fő esetén, indulás előtt 3 héttel itthon fizetendő): 
4. nap / St. Thomas: kb. 70,- USD 
5. nap / St. Kitts:      kb. 115,- USD 
6. nap / Antigua: kb. 65,- USD
7. nap / St. Lucia: kb. 70,- USD
8. nap / Barbados: kb. 65,- USD

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás