Ausztrália - Új-Zéland - csoportos utazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222691
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Ausztrália, Új-Zéland
Város: Auckland, Cairns, Christchurch, Kuranda, Rotorua, Sydney

Szállás / program részletes leírása



Ausztrália Ayers Rock nélkül? Mint a szódavíz, buborék nélkül! És még ráadásul ott a sokféle természeti csoda, változatos, különleges állatvilág! Ha Önnek nincs ideje a 22 napos programunkra, csak 2 hét a szabadsága, akkor is tartson velünk a legkedvezőbb rövid programra!

Program:

2019. január 16., szerda - Budapest – Dubaj
Elutazás Budapestről dubaji átszállással Sydneybe. Éjszaka a repülőn.

2019. január 17., csütörtök – Sydney
Érkezés Sydney-be a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Sydney-ben. 

2019. január 18., péntek – Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra Sydneyben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. A napot egy vacsorával egybekötött hajókázással zárjuk. 

2019. január 19., szombat – Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggeli után irány a repülőtér és utazás Ayers Rockba. Az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A Kata Tjuta (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az Ayers Rock, vagy ősi nevén Uluru, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

2019. január 20., vasárnap – Uluru – Ayers Rock – Cairns
Korai kelés után ismét az Uluruhoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől, az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, ahol elfogyasztjuk reggelinket. Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe. Szállás Cairnsben.

2019. január 21., hétfő – Cairns – Korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairnsben.

2019. január 22., kedd – Kuranda – kirándulás az Őserdőbe – Sydney
Kora reggel utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway). Út közben pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. Kuranda kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután autóbusszal transzfer a cairnsi repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás Sydney-ben.

2019. január 23., szerda – Sydney – Blue Mountain
A reggeli órákban látogatás a Sydney elővárosában található Featherdale Wildlife Parkban, ahol őshonos állatokat (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.) láthatunk. A nap hátralevő részében kirándulás a Blue Mountains Nemzeti Parkba. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény a kék csodálatos árnyalatait kölcsönzi a festménybe illő tájnak. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések birodalmát Ausztrália „Grand Canyon”-jának is nevezik. A legimpozánsabb látnivalók: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Szállás Sydney-ben.

2019. január 24., csütörtök – Christchurch - Artúr-hágó – Ferenc József-gleccser
Reggel irány a repülőtér és utazás Christchurchbe. Innen nyugatra vesszük az irányt, látványos panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül érkezünk a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és egyben „nem hivatalos” fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. A nap fénypontjaként a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

2019. január 25., péntek – Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén Queenstownba. Délután, fakultatív program keretében, lélegzetelállító élményekben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás Quenstownban.

2019. január 26., szombat – Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó Milford Soundhoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a Te Anau tónál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve Queenstownba rövid városnézés.

2019. január 27., vasárnap – Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggel átrepülünk Auckland-be, onnan busszal irány Rotorua! Útközben rövid pihenő a Waitomo barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. Rotoruát két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes folklór műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi népművészettel. Szállás Rotoruában.

2019. január 28., hétfő – Rotorua – Auckland
Délelőtti irány a Wai-o-Tapu geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt menetrend szerint, ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A Te Puia Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos fafaragás és a szövés mesterségének fortélyait. Látogatás Agrodomeban, a mezőgazdasági központban, ahol egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Aucklandbe.

2019. január 29., kedd – Auckland – Dubaj
Auckland különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A világvárost vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő, a Skytower-ből a déli félteke legmagasabb épületéből elénk táruló panoráma. Rövid szabadidő, majd búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

2019. január 30., szerda – Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Dubaj-Sydney valamint Auckland-Dubaj-Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal
  • Repülőjegy Sydney-Christchurch között
  • Transzferek és a körutazáson közlekedés légkondicionált autóbusszal
  • Szállás 12 éjszakára középkategóriás szállodákban és motelekben, kétágyas szobában
  • Négy éjszaka szállás Sydneyben
  • Egy éjszaka szállás Ayers Rockban
  • Két éjszaka szállás Cairnsben
  • Egy éjszaka szállás a Ferenc József gleccser közelében
  • Két éjszaka szállás Queenstownban
  • Egy éjszaka szállás Rotoruában
  • Egy éjszaka szállás Aucklandban
  • Bőséges reggeli mindennap + 4 főétkezés
  • További főétkezések a repülőgépen (a repülőgépen felszolgált étkezések mennyisége nem egyenértékű egy hagyományos szárazföldi ellátással)
  • Városnézések és kirándulások belépőjegyekkel az útiprogram szerint 
  • Magyar idegenvezetés
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítás (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illeték  (Az indulásig változhat!)
  • Belföldi repülőjegyek: kb. 880 USD 
  • Útlemondási biztosítás (választható): az utazás díjának 1,5 %-a
  • Borravaló (a helyszínen kötelezően fizetendő): 65 USD/fő
  • Ausztrál vízum ügyintézés díja - 3 500 Ft /fő
  • Foglalási díj

Helyszínen fizetendő: 

  • Auckland Skytower - 29 NZD /fő
  • Fakultatív 10 / 15 perc helikopterrepülés a Nagy-korallzátonynál felnőtt - 268 AUD /fő
  • Fakultatív 10 / 15 perc helikopterrepülés Nagy-korallzátonynál gyermek - 179 AUD /fő
  • Fakultatív 20 perc repülés Ferenc József- / Fox-gleccser felett - 240 NZD /fő
  • Fakultatív intro búvárkodás vezetővel a Nagy-korallzátonynál - 164 AUD /fő
  • Fakultatív Kuranda Wildlife Experience - 20 AUD /fő
  • Fakultatív motorcsónakos száguldás - 160 NZD /fő
  • Fakultatív sznorkelezés vezetővel a Nagy-korallzátonyon - 62 AUD /fő
  • Kötelező szervízdíj/borravaló - 65 USD /fő
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás