Costa del Sol


Costa del Sol úti célok:Costa del Sol

Costa del Sol... Napos part
A Costa del Sol, azaz a Napos part Spanyolország déli részén a Földközi-tenger egész andalúziai partját felöleli. Rendkívül enyhe és egyben kellemes éghajlata miatt csaknem 300 km hosszan sûrûn benépesített üdülõ- és turistaövezet alakult ki nemzetközi vendégsereggel. A táj erõs színkontrasztjai és a változatos, buja flóra az, ami a Costa del Sol jellegét meghatározza. Fehérre meszelt házaival, agavéival és kaktuszaival, parasztportáival és derûs falvaival Andalúzia igazi tükre. Spanyolország kulturális és történelmi látnivalóinak igen jelentõs részét találjuk Andalúziában. Vendégeink változatos szervezett kirándulások keretében ismerkedhetnek meg Sevilla, Granada, Cordoba világhírû látványosságaival, megtekinthetik Gibraltárt, de egyénileg bepillantást nyerhetnek a kis andalúz falvak színes életébe is.

Torremolinos
Malagától 15 km-re találjuk az egykori kis halászfalut, mely mára a Costa del Sol legnagyobb üdülõhelyévé vált. A helység 9 km hosszú, szürkés homokkal borított strandját egy széles, pálmafás sétány szegélyezi. A városban számos üzletet, hangulatos éttermeket, bárokat, kávézókat és éjszakai szórakozóhelyeket találhatunk.

Fuengirola
A Malagától 26 km-re található modern üdülõváros megõrizte a régi andalúz építészeti emlékeket is. A település fõ vonzereje a 7 km hosszan elnyúló, homokos tengerpart, mely a vízisportok széles skáláját kínálja. A nemrégiben felújított tengerparti sétány mentén üzletek, éttermek, kávézók, bárok és diszkók gondoskodnak a szabadidõ változatos eltöltésérõl.

Benalmadena
Torremolinos és Fuengirola között , Malagától 18 km-re található az egykori halászfalu. A jachtkikötõjérõl és halvendéglõirõl ismert Benalmadena szinte teljesen egybeépült Torremolinos-al. A két település között a régi "Carihuela" negyedben vannak a legjobb éttermek, ahol ki lehet próbálni a kitûnõ halételeket és a tenger gyümölcseit.Forrás: Costa del Sol ismertető - Start Utazás
Keresés
9 858 utazás 481 522 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak