Ablak a Világra - Utazási magazin


Koppenhága, a kereskedők kikötőjeKoppenhága, a kereskedők kikötője

Dánia fõvárosa Sjaelland szigetének keleti partján fekszik. Kikötõváros, neve is innen ered: annyit jelent, mint "kereskedõk kikötõje".

1998 óta, a Storebaelt híd megnyitásával közvetlen összeköttetése van az európai szárazfölddel, 2000 nyara óta az Oresund-on épült híd-alagút komplexum átadása óta Svédországgal is. A koppenhágai agglomerációban 1,7 millióan élnek, ami Dánia lakosságának kb. 30%-a (Koppenhága lakosainak száma 650.000). Skandinávia legnagyobb városa fontos gazdasági központ. Ennek ellenére Koppenhága alapvetõen kisvárosias. Hatalmas zöld parkok, csatornák, tavak, a tenger: a város összefonódott a természettel. A természet közelsége, a skandináv lélek laza nyugalma, a kulturáltság és a jólét adják meg a Koppenhága hangulatát.

"A city that never sleeps" (város, mely sosem alszik), állítják városukról büszkén a koppenhágaiak, s nagyjából igazuk van. A számtalan kocsma, bár, zenés szórakozóhely közül fõleg hétvégén sok hajnalig nyitva tart. Koncertek, kiállítások gazdag választéka várja a látogatókat, jazzkoncertek tekintetében pedig Koppenhága egyenesen világvárosnak mondható.

A tájékozódásban segít a "Copenhagen This Week" címû ingyenes, angol nyelvû kiadvány, mely beszerezhetõ az idegenforgalmi hivatal kirendeltségein és a legtöbb szállodában.
http://www.ctw.dk (an)Forrás:   

© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak