Ibiza


Ibiza úti célok:Ibiza

Ibiza
A Spanyolország dél-keleti partjainál fekvő Baleári szigetcsoportból Mallorca jól ismert a magyarok körében. A többi kisebb-nagyobb sziget viszont még szinte fehér folt a magyarok nyaralási térképén. Nos, anélkül, hogy lebecsülni szeretném Mallorca szépségeit, azt kell, mondjam: Ibiza százszor szebb.

A mindössze 572 négyzetkilométer nagyságú sziget elsősorban csodálatos faunájával és flórájával bűvöli el a látogatókat. A természeti környezet megóvására a sziget önkormányzata különösen ügyel. Bár a főváros, Evissa (ami egyben Ibiza eredeti neve is), és néhány partszakasz viszonylag sűrű beépítettségű, a sziget többi részén mintegy 20 éve, okos előrelátással, kifejezetten korlátozták a beépíthetőséget. A tengerpart nagy részén így csodálatos és nagyméretű zöldterületek- fák és virágok sokaságával - tartoznak egy-egy szállodakomplexumhoz. A tengerpart fantasztikus homokja miatt "Fehér sziget"-ként is szokták emlegetni Ibizát. Az üdülőhelyek központjában nyüzsgő élet zajlik esténként. Éttermek, bárok, discok biztosítják a szórakozási lehetőséget. Mivel a sziget legkönnyebben repülővel közelíthető meg, rengeteg helyi autókölcsönző cég közül választhatunk, hiszen így a legegyszerűbb bebarangolni a szigetet.

A másik vonzereje Ibizának kulturális-történelmi emlékei, mely miatt az UNESCO az egész szigetet a Világörökségé részévé tette. A főniciaik korából éppúgy, mint a rómaiak, mórok idejéből egyedülálló emlékeket fedezhetünk fel a szigeten barangolva. 

A közkedvelt üdülõparadicsom évrõl-évre mágnesként vonzza a turistákat. A szigeten körülutazva változatos táj fogad bennünket, a mandulafenyõk és az illatos kertek mindenkit elvarázsolnak. A sziget közepén megismerhetjük a helyi szokásokat, hagyományörzõ népviselettel is találkoz-hatunk. Ibiza város nemcsak a sziget központja, hanem a szigeten nyaraló turisták kedvelt találkozóhelye is. A nagy katedrális és a bástyák tövében a tenger felett fekszik a fehér város. Egészen fentrõl gyönyörû a kilátás a tengerre, a kikötõre és a szigetek Formentéráig húzódó láncolatára. Az óváros történelmi helyeit egy kellemes séta során tekinthetjük meg. A pezsgõ életet élõ kikötõi negyedben számos étterem, üzlet és kávézó csábítja a turistákat. Kedvelt hely, ahol mindenki legalább egyszer megfordul, Ibiza sétáló utcája a Paseo de Vara del Rey.

Nemcsak a fiatalok körében híresek az ibizai diszkók, mint a Pacha, az Amnesia, a Space és a Privilege.

Es Canar:
A kis üdülőhely, Es Canar két, csodaszép, homokos öböl mentén fekszik. Itt rendezik meg szerdánként a híres hippi piacot a Club Punta Arabi területén. Es Canar azoknak a vendégeknek ideális, akik a kellemes nyaralás mellett esténként a sziget belsejében található nagy diszkókban szeretnének szórakozni. De a kikapcsolódásról az üdülőhelyen is nagyon jól gondoskodnak. Transzferidő: kb. 1 óra.

Santa Eulalia:
Az egykori halászfalu és tetszetős üdülőközpont elegyét felmutató helység óvárosában igen hatásos látványt nyújt a 16. századi templomerőd.
Transzferidő kb. 1 óra.

Cala Llonga:
Elbájoló öböl fehérhomokos stranddal, 12 kmre Ibiza várostól és kb. 4 km-re Santa Eulaliatól. Santa Eulaliaba hajó- és buszösszeköttetés.
Transzferidő: kb. 30 perc.

Playa d`en Bossa:
Ibizától csupán néhány kilométernyire található ez a hosszan elnyúló, pálmákkal benőtt, homokos strand. Sok hotel és étterem épült itt és tette Playa d’en Bossát az egyik legkedveltebb üdülőhellyé. Kedvezőtlen széljárás esetén a repülőtér közelsége miatt repülőzaj hallható.
Transzferidő: kb. 20 perc.

San Antonio:
San Antonio már régóta nem lebecsülendő halászfalu, amilyen még néhány évvel ezelőtt volt, hanem Evissa után, a sziget második legnagyobb üdülőhelyévé fejlődött. Ennek megfelelően jó infrastruktúrával és a szórakozási lehetőségek széles választékával rendelkezik. Cala Bassa és Cala Tarida homokos öblei a közelben fekszenek.
Transzferidő: kb. 40 percForrás: Ibiza ismertető - Start Utazás
Keresés
9 858 utazás 481 522 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak