Kalymnos

Kos-tól nem egészen egy órás kellemes hajózás után bukkan fel Kalymnos szigete. Az első pillanattól elcsábít az eredetisége.


Kalymnos

Kalymnos úti célok:Kalymnos

Annak ellenére, hogy a területe csak 110 km2, Kalymnos sziget sokszínű és elsősorban eredeti sziget. Amíg a nyugati part romantikus öblöket kínál strandokkal, falukkal, addig a keleti oldal vad és puszta. Itt található a Vathi mandarinvölgy, mely a Kalymnosi fjordként is ismert. 

Teljesen más látványt nyújt a fővárostól dél-nyugatra húzódó terület, a Vlyhadia öböl, ahol nagyszerű a fürdőzés, kiváló ételeket kóstolhatnak a kellemes tavernákban, és a múzeumok látogatása is felejthetetlen, melynek gazdagságát a Valsamides testvérek szedték össze. 

Pothia főváros mindenkit sétára csábit a tengerparti sétányon, ahol rengeteg kávézó, taverna és múzeum vár, amelyek a tenger mélyéből előkerült drága leleteket őrzik, és egyben dokumentálják a kalymnosi búvárkodást is. A városból a tengerparton folytatódik az út, a falukon, zöld völgyeken keresztül, miközben pompás fürdőzést vehetnek nyugodtabb helyeken, ahol szintén tavernák, bárok nyújtanak pihentető órákat, kilátással a sziklás hegyre. 

Az olyan ismert nyaralóhelyek, mint Myrties, Massuri, Melitsahas, Kantuni stb. sok gyönyörű strandot és kiváló éttermeket, tavernákat, bárokat kínálnak, vagy egyszerűen az igazi szabadság hangulatát.Forrás: Kalymnos ismertető - Start Utazás
Keresés
11 806 utazás 374 236 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak