Kos-sziget

Kos, a Dodekaniszosz-szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete. Rohamosan fejlődő, népszerű üdülőhely. Az egész sziget bővelkedik a különleges növényekben. Rengeteg a látnivaló, amely főleg a fővárosban, Kos-városban, illetve annak környékén.


Kos-sziget

Kos-sziget úti célok:Kos-sziget

Kos-sziget
Kos, a Dodekánok 3. legnagyobbja, Hippokrates, a híres antik orvos szigete az Égei-tengerben fekszik. 3000 éves mozgalmas múltja még ma is több helyen világosan megmutatkozik: az Asklepieion, mely a világ első kórházainak egyike, görög templomok, török dzsámik, római színházak találhatók itt. A sziget változatos nyaralást biztosító célterület - nem csupán történelmi városai miatt. A látogatók ezreit elsősorban a kilométerhosszú homokos strandok, bárok és diszkók, a virágpompa (a szigetet az Égei-tenger úszó kertjének is nevezik) és az áttetsző tenger vonzza.

Kos város
A sziget fõvárosa, Kos. A hajóval érkezõ turisták a sziget fõvárosában Koson szállnak partra. A környezõ szigetek legszebb városa, sok látnivalót kínál az itt nyaralóknak. A török mecsetekkel és épületekkel díszített terek és utcák látványa néha azt az érzést kelti bennünk, mintha a szomszédos országban járnánk. A jacht kikötõt átölelõ, pálmafákkal tarkított sétány kellemes esti korzózásra invitál. A rakpart mentén elegáns vízi jármûvek és régmúltat idézõ kalózhajók ringatóznak. Ez utóbbiakkal tehetünk kirándulásokat a környezõ szigetekre vagy Kos távolabbi partjaira. A kikötõ végében, a johanniták által épített Szent János lovagjainak erõdje uralja a város déli részét. A középkori várból belátjuk az egész várost. Kár lenne kihagyni. Az erõd mellett álló göcsörtös, öreg platánfa alatt tanította Hippokratész a "modern orvostudomány atyja" tanítványait, Kr.e. 460 táján. A fa nem abból a korból származik, de 600 éves korával ma is hirdeti Hippokratész nagyságát.

Mastichari:
A valamikor kicsiny, álmos halászfalu az utóbbi években, Marmari mellett a sziget északi részének fő nyaralóhelyévé fejlődött, ma már jó infrastruktúrával rendelkezik. Számtalan taverna, bár és üzletek, ill. fehér, finomhomokos strandok távol a tömegturizmustól - kiváló szörfözési lehetőséggel -, gondoskodnak a tökéletes nyaralásról. Jó összeköttetés a 25 km-re található fővárossal.

Marmari:
A sziget nyugati részén fekszik - épületei egymástól szétszórtan, távolabb fekszenek - egy nagy, termékeny síkságon, mely egészen a tengerig nyúlik. A kies környezet megnyugtató sétákra vagy nagyobb kirándulásokra ösztönöz, tájjellegû tavernák gondoskodnak a szórakozásról és változatosságról. A kb. 15 km-re található főváros, Kos menetrendszerinti buszjárattal vagy bérelt kerékpárral is megközelíthető.

Lambi/ Nea Alikarnassos:
A fővárossal immár összenőtt előváros a legkedveltebb nyaralóhelyek egyike a szigeten. A homokos strandok különböző vízisportlehetőségeket kínálnak, esténként bárok, tavernák és vendéglők vonzzák a látogatókat.

Psalid / Agios Fokas:
Kos városának: elővárosa, Psalidi a sziget északi részén fekszik. A kavicsos strandok mentén számtalan szálloda, taverna, kávéház és üzlet sorakozik, helyenként kerékpárutak csábítják a látogatókat. Agios Fokas tengerpartjánál kénes termálforrások törnek fel.

Kardamena:
Az egykori kicsiny halászfalu az utóbbi években élénk nemzetközi nyaralóhellyé fejlődött. A városközpontban tavernák, bárok és diszkók gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról, míg a környék homokos strandjai a vízisportoknak és a pihenésnek kedveznek.Forrás: Kos-sziget ismertető - Start Utazás
Keresés
5 261 utazás 289 059 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak