Kvarner-öböl


Kvarner-öböl úti célok:



Kvarner-öböl

Cres (Cres-sziget)
Cres város az azonos nevû észak-adriai sziget legtermékenyebb - nyugati - oldalán található. A sziget több ökológiai nevezetességgel is rendelkezik: a térségben egyedül itt költenek a szigorú védelem alatt álló fehérfejû keselyûk, másrészt pedig Cres magáénak mondhat egy hihetetlenül érdekes tájélményt nyújtó sós vizû belsõ tavat is - a Vransko jezerot. Látogasson el Ön is a nyugalom eme páratlan szigetére!

Krk (Krk-sziget)
A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkezõ Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nõtte ki magát. Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizû, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga "Vrbnicska zslahtina" nevû fehérbort!
Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos.

Mali Losinj (Losinj-sziget)
Mali Lo¹inj az észak-dalmáciai Lo¹inj sziget legnagyobb városa, mely a halászatilag rendkívül jelentõs - és ezért az Adria legnagyobb sporthorgászati terepének számító - Auguszta-öbölben fekszik. Árnyas partmenti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén már a századelõn igen felkapott gyógyüdülõhelynek számított. A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! Lo¹injon számos ritka énekes- illetve ragadozómadár-faj õshonosnak számít - mi több, sokuk az egész országban csak itt lelhetõ fel!

Veli Losinj (Losinj-sziget)
Veli Lo¹inj az észak-adriai Lo¹inj sziget délkeleti oldalán egy keskeny kis öbölben bújik meg, közvetlenül a Szent János hegy (Sveti Ivan) lábánál. Egykor gazdag tengeri kereskedõ-dinasztiák lakták, amirõl buja mediterrán kertekkel körülvett, pompás villái és elegáns lakóépületei is tanúskodnak.
A városka területén fellelhetõ mintegy 80 különleges növényfajnak köszönhetõen Veli Lo¹inj egésze egy gondozott városi park benyomását kelti.

Opatija
A mintegy másfél évszázados turisztikai múltra visszatekintõ Opatija a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és legexkluzívabb nyaralóhelye. Pompás villái, elegáns szállodasora a legmagasabb igényeket is kielégítõ idegenforgalmi kínálattal várja a látogatókat. Mindez csodálatos természeti környezettel, rendkívül kellemes mikroklímával, színvonalas és gazdag kulturális-szórakoztató programkínálattal párosul - ami minden opatijai vendégnek egyedien élménydús nyaralást garantál!

Rab (Rab-sziget)
A szigetet az Adria egyik legnapsütöttebb és legdúsabb növénytakarójú vidékeként tartják számon, lévén hogy felületének mintegy 40%-át erdõk borítják. Nagy múltú idegenforgalmi infrastruktúrájával, gazdag ókori mûemlékegyüttesével és a különleges helyi vitézi táncjáték-hagyományával Rab évtizedek óta az Észak-Adria egyik leghíresebb üdülõhelye.

Crikvenica
Rijekától 40 km-re délre fekvõ üdülõhely, hosszú pálmafákkal övezett tengerparti szakasszal.

Strandok
- Baska (Krk-sziget): Baska egyik nevezetessége a völgy végén lévõ és fehér karszthegyeket magába foglaló, 1,8 km hosszú, egyedülállóan szép köves strand (lassan mélyülõ, gyermekeknek ideális)
- Krk (Krk-sziget): sziklás öblök, betonozott, kavicsos strandok, napozóteraszok
- Silo (Krk-sziget): homokos, köves és megerõsített sziklás strandok, sok szép kis öböllel
- Malinska (Krk-sziget): betonozott, sziklás strandok, kavicsos öblök napozókkal
- Cres-sziget: lassan mélyülõ köves strand, napozókkal, sziklás strand a Valuna-öbölben
- Crikvenica: szép köves, kavicsos strandok, néhol homokkal feltöltött aljzat
- Mali Losinj (Losinj-sziget): A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! A strand túlnyomórészt sziklás, de az üdülõknél köves és betonozott, zuhanyzóval.
- Veli Losinj: sziklás, köves strand, zuhanyzóval
- Novalja (Pag-sziget): a legszebb strand a Zrce öbölben van, kb. 3 km-re Novaljától, csúszdával, a fõszezonban diszkó a parton, buszjárat a városból reggelig
- Novi Vinodolski: kb. 5 km hosszú, sziklás, fürdésre alkalmas tengerpart, kis öblökkel
- Rab (Rab-sziget): sziklás és kavicsos strandok, napozóteraszok
- Selce: sziklás és kavicsos strandok, zuhanyzóval



Forrás: Kvarner-öböl ismertető - Start Utazás




Keresés
8 803 utazás 276 580 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás