Mykonos

Az egyik legnépszerűbb, legdivatosabb sziget az Égei-tengeren. Egész nyáron nyüzsgő, lüktető, a Kikládokon itt a legmozgalmasabb, legváltozatosabb a nappali és éjszakai élet egyaránt.


Mykonos

Mykonos úti célok:Mykonos

Az egyik legnépszerűbb, legdivatosabb sziget az Égei-tengeren. Egész nyáron nyüzsgő, lüktető, a Kikládokon itt a legmozgalmasabb, legváltozatosabb a nappali és éjszakai élet egyaránt. Különlegességét az uralkodó szín: a fehér, a kék, a piros és a zöld kontrasztja adja a mélykék tengerrel.

A szélmalmok is jellegzetes szereplői a fővárosnak. Finom homokos partokban bővelkedik, ezért is nagyon népszerű. A napfény- és vízimádók paradicsoma, ahol a strandok sokasága közül kedvünkre válogathatunk. A kirándulások keretében ellátogathatunk Delosra, amely Mykonosszal szemben fekszik, az egész sziget régészeti feltárási terület.

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Mykonos ma a legkozmopolitább sziget az összes világon lévők közül – híresebb, mint Capri, divatosabb, mint Hawaii. Területe 85 km2 és kb. 6600 fő lakosság él itt. Hosszú fehér homokos strandok (naturisták részére is), több itt a bár és étterem, mint bármely más görög szigeten, gyönyörű kikötők luxus hajókkal és halászcsónakokkal, szűk köves utcácskák - minden saroknak sajátos képe és története van. Egymáshoz érő házak, divatos üzletek, márkás butikok, a sziget szimbólumai a szélmalmok, több mint 300 templom és kápolna...

Rengeteg a látnivaló.
Az éjszakák itt csodálatosak és egyediek, sajátos fényűek. Eredeti építészet (nincs emeletes ház), minden egyedi és tökéletes. A főváros Aléfkandra negyedében a víz a színes házak ablaka alá ér - görög Velence, egy Capri, egy Honolulu...

Egy üveg jó bort virágokkal teli edényben szolgálnak fel a kikötőhöz közeli tavernákban, a halakat egy nagy eredeti tálon...
Mykonos keletkezéséről két verzió létezik. Az egyik monda szerint egy szikla volt, amellyel Poseidon agyoncsapta az óriásokat. A másik szerint a sziget hőséről, Apollon unokájáról kapta a nevét. A szigetnek több mint 7 ezer éves történelme van. Múzeumok, galériák, templomok - a leghíresebb Papaporiti templom a fővárosban. Az érdekességek közül nem lehet kihagyni a pelikánokat sem - itt élnek és a sziget szimbólumai.

De látogassanak el a szomszédos Delosra is, ahol az 5 km2 területen szintén rengeteg a történelmi emlék. Apollón templomát többen keresik fel, mint az athéni Akropolist. Színházak, templomok, az oroszlánok terasza az i.e. VII. századból, Kleopátra házának szobormaradványai, gyönyörű mozaikok, öreg múzeumok, mind-mind gazdag történelemmel - és Delos Mykonostól nem egész egy órás hajóút során közelíthető meg. Talán nincs is turista, aki ne látogatta volna meg Delost.

A strandok Mykonos Alfája és az Omegája. A 80 km hosszú tengerparton felejthetetlen fehér homokos strandok találhatók, melyek kiválóak gyermekes családok részére, és, ha magányt keres, megtalálja az északi strandokon és a keleti partokon, mint Ftelia vagy Kalafati. Itt kevesebb a turista, és a vizek szörfözésre alkalmasak. Délen a Kalo Livadi, Agrari, Elia (a 10 legszebb strand közé tartoznak), és nyugaton az Agios loannis, Ormos, Agios Stefanos. A déli partok strandjait, mint Paradise és Super Paradise egy kisebb diszkós városkának lehet tekinteni. Ezek a legkeresettebb helyek a művészek, újságírók, paparazzók számára is.

A Mykonosi szállodák gyakran csak reggelit kínálnak, késő délelőtti órákig. A szálloda tulajdonosai tudják, hogy vendégeik inkább szállodán kívül kóstolnak meg minden nap valami újat. Az éjszakák tele vannak szórakozással és nyüzsgéssel - senki sem végzi a napját vacsorával. Ha Ön a vacsora után fél órán belül aludni térne, akkor Mykonos nem az Ön számára alkalmas hely – a nap a Napkeltével fejeződik be.

De menjen el oda, nézze meg saját szemével, tapasztalja meg saját bőrén, és alkosson saját véleményt, mert Mykonos csodálatos hely.

Forrás: Mykonos ismertető - Start Utazás
Keresés
8 930 utazás 289 072 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak