A Himalája misztikus országai: Nepál és Tibet

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 5254
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nepál, Tibet
Város: Kathmandu, Lhásza

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest - Kathmandu
Elindulás Budapestről, átszállással repülés Kathmanduba. Éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: Kathmandu - Patan
Érkezés után transzfer a hotelbe. Kathmandu egyedülállóan egzotikus fővárosa a mélyen vallásos Nepáli Királyságnak, amelyet a Himalája választ el a külvilágtól. A szobák elfoglalása után városnézés: látogatás a Kathmandu melletti Patanba (amely Lalitpur néven is ismert), a művészetek városába. 4 sztúpa határolja a várost, amelyeket i. sz. 3. században építtetett Ashoka császár. További látnivalók Kathmanduban: Durbar tér, Patani Óvárosi Palota bronzkollekcióival, a Krishna Mandir, amelyet Siddhi Narasingh Malla király épített, Mahabouddha templom. Szállás Kathmanduban.

3. nap: Pokhara - Phewa-tó
Reggeli után utazás Pokharába, szállás elfoglalása. Pokharából lenyűgöző panoráma nyílik a Himalája hófödte csúcsaira. A környező tavak, hegyek látványa békességgel és nyugalommal árasztják el az embert. Délután városnézés: a Barahi templom a legfontosabb vallási emlékmű Pokharában. A Phewa-tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült, hívek árasztják el a pagodát, hogy állatáldozatokkal engeszteljék ki az istenséget. A helyi piac különböző nemzetiségű árusoktól olyan nyüzsgő. A bazár közepén található a Bindbyabasini templom, amelyet Bhagwati isten tiszteletére emeltek, aki szintén Shaktit testesíti meg. Hívők tömegei jönnek el ide, hogy áldozatot mutassanak be. Szállás Pokharában.

4. nap: Davi-vízesés - tibeti tábor - Phewa-tó
Reggeli után a városnézés folytatása Pokharában, látogatás a Davi vízesésénél, majd megnézünk egy tibeti tábort. Délután hajókázás a Phewa-tavon. Szállás az előző napi szálláshelyen.

5. nap: Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után utazás fotóstoppokkal a Chitwan Nemzeti Parkba, szállás elfoglalása. Délután látogatás a Tharu faluban és egy elefántiskolában. Szállás a Chitwan Nemzeti Parkban.

6. nap: Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után egésznapos program: dzsungelszafari elefántháton, látogatás a krokodiltenyésztő központban, kenuzás és séta a dzsungelben. Szállás az előző napi szálláshelyen.

7. nap: Kathmandu
Reggeli után gyönyörű folyóparti utazás számos fotóstoppal Kathmanduba, szállás elfoglalása, szabad program. Szállás Kathmanduban.

8. nap: Kathmandu - Swayambhunath sztúpa - Bhaktapur
Reggeli után városnézés Kathmanduban: Hanuman Dhoka, az ősi királyi lakónegyed, Mahadev és Parvati templomok, Machhender Bahl (a buddhisták és a hinduk szent helye), a Kumari temploma (az élő istenek veszta-szüze), séta a helyi bazárokban. Majd látogatás a Swayambhunath sztúpában, a buddhista szentélyt több mint 2000 éve építették Kathmandu nyugati dombjaira. Délután látogatás Bhaktapurban (más néven Bhadgaon), a "hívek városában", amelyet a 9. században alapítottak és olyan formája van, mint egy kagylóhéjnak. Megtekintjük a Durbar teret, az 55 ablakos palotát, a Nyatapola templomot, fazekasok terét. Ezután látogatás a Boudhanath sztúpában, amely a világ egyik legnagyobb buddhista sztúpája, úgy tartják, hogy Manadeva király építtette. Itt található Buddha mindentlátó szeme. Búcsúvacsora egy nepáli étteremben kulturális táncműsorral. Szállás Kathmanduban.

9. nap: Kathmandu - Lhasa
Reggeli után szabad program, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Lhasaba. Érkezés után transzfer a hotelbe, szabadprogram, akklimatizálódás a 3700 méteres magasságban. Szállás Lhasaban.

10. nap: Lhasa - Potala Palota - Sera kolostor - Norbulinka
Reggeli a szállodában, majd egésznapos program, városnézés: megtekintjük a 13 emeletes Potala Palotát, a dalai lámák uralkodói palotáját, amely a világ egyik csodája. A palota 4 fő részből áll: a Vörös Palotábaól (itt nyugszanak a halott dalai lámák), a Fehér Palotából (ez a mindenkori dalai láma lakhelye), az Alsó Palotából (itt találhatóak a hivatali helységek és a szerzetesi lakócellák), és a parkrészből (Sárkánykirály-tó). A Sera kolostor Tibet egyik legnagyobb kolostora, ahol imádkozó szerzetesek tömegeivel találkozhatunk és megismerkedhetünk a tibeti lámaizmus isteneivel és szimbolikájával. Ezután megtekintjük a Norbulinkát, a dalai lámák nyári palotáját. Szállás az előző napi szálláshelyen.

11. nap: Drepung kolostor - Jokhang kolostor - Barkhor piac
Reggeli után a városnézés folytatása: Drepung kolostor, amely a Sera kolostor mellett Tibet másik legnagyobb kolostora. Megnézhetünk egy szerzetesi konyhát, ahol több ezer szerzetesnek köpülik a "nemzeti italt" avas jakvajból és teából. A Jokhang kolostor vakító arany tetői uralják Lhasát, a templomot Szrongbrcan Szgam-po király építtette 647-ben. Felejthetetlen úti élmény minden halandó számára: imajárásban érkező zarándokok tömegeit figyelhetjük meg. A templom mellett található Tibet legnagyobb bazárja, a Barkhor piac, ahol szebbnél szebb kézműves munkákat és különböző "varázseszközöket" szerezhetünk be. Szállás az előző napi szálláshelyen.

12. nap: Tibethan Medical Institute
Reggeli után látogatás a Tibetan Medical Institute-ban, ahol különböző gyógynövényekkel és természetes gyógymódokkal gyógyítanak. Délután szabad program, vásárlás. Szállás az előző napi szálláshelyen.

13. nap: Kathmandu
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és repülés Kathmanduba, innen tovább átszállással repülés Európába.

14. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar csoportkisérő,
- helyi idegenvezetők,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők,
- hajójegy,
- borravalók.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás