Paphos


Paphos úti célok:Paphos

Paphos

Ciprus ezen része üdébb és zöldebb, mint bárhol másutt. A hegyoldalról csodás kilátás nyílik a tengerre és a partvidékre. Maga a város mely híres ősi romjairól, a nyugati tengerpart egyetlen jelentős teleülése, kiváló kiindulópont lehet több kiránduláshoz, így például Lara Beachbe, ahol az álcserepes teknősök lerakják tojásaikat a homokba, vagy Petra tou Romiou-hoz, mely Aphordité sziklájának görög neve, vagy Panagia Chrysorrogiatissa illetve az Agios Neophytos kolostorok valamelyikéhez.

De aki a városban marad, az is sok mindent láthat. Paphos aza antik világban a sziget fővárosa volt. A kikötőben áll a török erőd, a kikötő mögött a világítótorony mellett látható a római kori színház és sok régészeti feltárás is öregbíti a város hírnevét. A kikötőbe vezető úton pelikánok üdvözlik a turistákat. A védőgát mögött pedig megtekinthetjük a teknősfarmot, ahol a fiatal teknősöket addig nevelik, míg önállóak lesznek, majd a nyugati parton szabadon engedik őket.

A város látnivalóit felsorolni is sok: Bizánci Múzeum, Etnográfiai Múzeum, Nea Paphos (romkert), Katakombák (föld alatti templomok), Szt. Pál oszlop, Bizánci Kastély, Az Erőd, a híres mozaikok többfelé a városban megtalálhatók, Római Színház, a Királyi Sírok, stb.

Pihenésképpen mindenképpen látogasson meg egy bárt, vagy snack bárt, esetleg sétáljon a városka centrumában, vegyen magának valami emléket…

Forrás: Paphos ismertető - Start Utazás
Keresés
11 807 utazás 346 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak