Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubai és a konyhaművészet


Kapcsolódó cikkek



Dubai és a konyhaművészet

A dubai konyha mesterien ötvözi a különbözõ közel-keleti konyhák hagyományait.

A régióban jól ismert "kötelezõk" - mint a rizzsel töltött szőlőlevél, a humusz vagy a shawarna (alias gyros) - mellett a helyi specialitásokat se hanyagoljuk el! A bárány elkészítéséhez Dubaiban is remekül értenek, különösen finom a matchbous (fűszeres bárányhús rizzsel) és a hareis (zsenge bárány párolt búzával).

A desszertek szintén kitűnőek: az Umm Alit - szó szerint Ali mamáját -, az Esh asarayát - a hárem kenyerét - és a mehalabiyát, a rózsavízzel és pisztáciával ízesített pudingot feltétlenül kóstoljuk meg. Alkoholt csak a szállodák éttermei és szórakozóhelyei árusíthatnak, ezeken kívül egyetlen vendéglátóhely - még a night clubok sem - tarthatnak szeszes italt.


Forrás:   









© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás