Modern technika és ősi kultúra egyvelege

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 20273
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Bécs
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Japán, Kína
Város: Peking, Shanghai, Tokió

Szállás / program részletes leírása



MODERN TECHNIKA ÉS ŐSI KULTÚRA EGYVELEGE

Programleírás
1. nap: Budapest – Bécs – Doha
Elutazás Budapestről az Aeroviva luxusbuszával Bécsbe. Bécsből a világ egyik legszínvonalasabb légitársaságával, a Qatar Airways-el repülünk a déli órákban dohai átszállással Hongkongba. (A légitársaság és a repülés útvonala változhat.)

2. nap: Doha – Hongkong

Érkezés Hongkongba a délutáni órákban, transzfer a Metropark Hotel Kowloon szállodába (2 éj). Rövid pihenő után utazás fogaskerekűvel a Viktória-csúcsra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Kowloon felhőkarcolóira, a kikötőre, a zöld domboldalakra és a Repulse-öböl homokos strandjára.

3. nap: Hongkong

Reggeli után utazás drótkötélpályán Lantau szigetére. Látogatás az Óriás Buddha szobornál – ami a világ legmagasabb bronz ülő Buddha szobra – és a mellette álló Po Lin buddhista kolostorban. Délután a Hongkong szigeten csodálhatjuk meg a világ leghosszabb mozgólépcsőjét és kipróbálhatjuk a tipikus hongkongi villamosokat.

4. nap: Hongkong – Shanghai

Reggel továbbutazás Shanghaiba, érkezés kora délután. A repülőtérről a különleges Transrapid vasúttal utazunk, amely 400 km/h-s sebességgel száguld Shanghai felé. Transzfer a szállodába (3 éj), majd városnézés a modern városrészben: a Huangpu-folyó parti sétánya, a Bund, a TV torony, majd séta a forgalmas Nanjing Road-on.

5. nap: Shanghai

Reggeli után további ismerkedés a várossal: a Jade Buddha Templom és séta a hangulatos Yuyuan kert hagyományos kínai épületei között. Délután látogatás Shanghai állatkertjében, ahol láthatjuk a híres óriás pandákat is.

6. nap: Shanghai – Suzhou – Shanghai

Egész napos kirándulás ebéddel a kelet Velencéjének is nevezett Suzhouba. Egy kínai szólás szerint az égi paradicsomnak a földön Suzhou a mása. A város festői szépségű kertjeiről, csodálatos pagodáiról és hídjairól nevezetes. Látogatás a híres kertekben, majd egy helyi selyemüzemben, ahol lehetőségünk nyílik a vásárlásra is.

7. nap: Shanghai – Peking

Reggel átrepülés Pekingbe. Egész napos városnézés a kínai fővárosban: látogatás a világ legnagyobb terén, a Tienanmentéren és a Tiltott városban, a Császári palota megtekintése. Délután kirándulás a Nyári Palotához és az azt körülvevő csodálatos kertekhez. Szállás Pekingben (2 éj).

8. nap: Peking

Utazás a monumentális kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső szakaszához, mely a világ egyik olyan emberi kéz alkotta látványossága, amely az űrből is látszik. Ezt követően a Ming sírok, a 13 Ming császár temetkezési helyének megtekintése, ahol a Szellemek útján mitológiai állatok és a császári személyzet kőből faragott szobrai kísérték az uralkodókat utolsó útjukra. A kirándulás során ebédet biztosítunk. Szállás Pekingben.

9. nap: Peking – Szöul

Reggeli után Peking egyik jelképéhez, az Ég templomához látogatunk. Délután elutazás Pekingből Szöulba. A Han-folyó partjain fekvő dél-koreai főváros igazi modern világváros, amely hűen őrzi az elmúlt 5000 év történelmi emlékeit is. Este látogatás a Namdaemun városkapunál és az éjszakai piacon. Szállás Szöulban (2 éj).

10. nap: Szöul

Egész napos városnézés Szöulban: a Gyeongbok és a Changdeok paloták, a Biwon palotakert és a Jongmyo szent hely megtekintése. Ebéd után látogatás az Insa-dong negyedben, ismerkedés a mindennapi koreai élettel az antik üzletek, galériák és éttermek, teaházak forgatagában.

11. nap: Szöul – Sendai – Matshushima

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Szöulból Japánba, Sendai városába, érkezés a déli órákban. A helyiek által Mori no Miyako-nak, vagyis az erdők városának nevezett Sendai Tokiótól kb. 300 km-re fekszik. Délután látogatás a 30 km-re fekvő Matsushima településre, ahol megcsodálhatjuk Japán három híres kilátása közül az egyiket, ami a Matsushima-öböl fenyvesekkel borított több száz apró szigetére nyílik. Este szabad program, szállás Sendaiban (1 éj).

12. nap: Sendai – Tokió

Reggeli után rövid városnézés Sendaiban, látogatás az Aoba vár romjainál és a város történelmi templomainál, szentélyeinél. Vonattal utazunk tovább Tokióba, délután városnézés a japán fővárosban: csodálatos kilátás az Eiffel-torony mintájára épült Tokyo-toronyról, innen tiszta időben még a Fuji is látható. Látogatás a Meiji szentélyben és a Császári palota kertjeiben, séta a Ginza negyedben. Vacsora és szállás Tokióban (2 éj).

13. nap: Tokió – Kamakura – Tokió

Reggeli után folytatjuk a japán főváros felfedezését, ellátogatunk az Asakusa buddhista templomegyütteshez, majd hajókázunk a Sumida folyón. Délután kirándulás az óceánparton fekvő Kamakura városkájába, amely egykor Japán vezetőjének, a sógunnak a székhelye volt. A számtalan kis templom és szentély, valamint a Kotokuin templom területén lévő Óriás Buddha szobor a fő látványosságok. Szállás Tokióban.

14. nap: Tokió – Kyoto

Elutazás a nagysebességű Shinkansen vonattal Kyotóba, amely évezredeken át volt a császári főváros, ma is Japán legfontosabb kulturális központja. Délután ismerkedés a várossal: első megállónk a Kiyomizu buddhista templom, majd a Sanju-Sangendo csarnok, melynek nevezetessége a 13. századból származó 1001 faragott Kannon szobor. Szállás Kyotóban (3 éj).

15. nap: Kyoto

Egész napos városnézés ebéddel Kyotóban. Ez Japán műemlékekben leggazdagabb városa, a legfontosabb látnivalók a Császári palota és kertje, a Nijo várkastély, a Heian szentély és az Arany pavilon, ami a világ egyik legszebb japánkertjében áll. Kyoto az igazi gésák központja, belvárosában még ma is láthatunk kimonóba öltözött gésákat sétálgatni.

16. nap: Kyoto – Nara – Kyoto

Reggel egész napos kirándulásra indulunk Narába. Látogatás Japán egyik legjelentősebb műemlékénél, a hatalmas, fából épült Todaiji templomban, ami Japán legnagyobb bronz Buddha szobrának ad otthont és a Nara Parkban, ahol több mint ezer szelíd őz kószál szabadon. A Kasuja szentély megtekintése. Szállás Kyotóban.

17. nap: Kyoto – Osaka

Délelőtt utazás Osakába vonattal, rövid városnézés: látogatás a lenyűgöző osakai várkastélyban és a kikötőnél. Megcsodálhatjuk a városra nyíló kilátást a modern Umeda Sky épület tetejéről. Transzfer a repülőtérre a késő esti órákban.

18. nap: Osaka – Doha – Bécs

Utazás az éjszakai órákban dohai átszállással a Qatar járatával Bécsbe (a légitársaság és a repülés útvonala változhat), majd az Aeroviva luxusbuszával Budapestre, érkezés a délutáni órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- programok a leírás szerint,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- illetékek, egyéb adók és foglalási díj,
- vízumdíj,
- belépőjegyek,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

A 200.000 Ft árengedmény 2008. október 31-ig történő befizetés esetén érvényes!
 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás